حسین اسماعیلی احمدی با بیان اینکه انبارهای ضایعات، به عنوان مراکز جمعآوری و نگهداری مواد دور ریختنی، نقش مهمی در چرخه بازیافت و استفاده مجدد از منابع ایفا میکنند، اظهار کرد: انبارهای ضایعات به عنوان محل جمعآوری و نگهداری مواد دور ریختنی شناخته میشوند و قطعا در صورت مدیریت صحیح و حرکت در مسیر قانونی، میتوانند به عنوان یک موتور محرک اقتصادی عمل کرده و ارزش اقتصادی قابل توجهی ایجاد کنند، ام متأسفانه، بسیاری از انبارهای ضایعات در شرایط نامناسب و غیراستاندارد اداره میشوند که این امر منجر به بروز مشکلات جدی بهداشتی، زیستمحیطی و اجتماعی میشوند.
وی افزود: تجمع غیراصولی ضایعات، انتشار آلایندههای خطرناک، ایجاد مناظر زشت و آلودگی بصری، و تهدید سلامت عمومی، تنها بخشی از پیامدهای منفی ناشی از عدم ساماندهی این انبارها هستند از این رو، ساماندهی انبارهای ضایعات، نه تنها یک ضرورت قانونی، بلکه یک مسئولیت اجتماعی و اخلاقی است.
شهردار زرین شهر تصریح کرد: قوانین و مقرارت متعددی در این زمینه وضع شدهاند که هدف آنها، ایجاد چارچوبی منظم و کارآمد برای مدیریت پسماندها و کاهش اثرات منفی آنها بر محیط زیست و سلامت انسان است.
وی ادامه داد: براساس ماده ۷ قانون مدیریت پسماند، مدیریت اجرایی تمام پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداریها و دهیاریها و در خارج از حوزه وظایف شهرداریها و دهیاریها به عهده بخشداریها است.
اسماعیلی احمدی یاداور شد: بر اساس ماده ۱۶ قانون مدیریت پسماند، هرگونه تخلف از مقررات این قانون، میتواند منجر به جریمه نقدی، حبس و یا توقیف وسایل نقلیه مورد استفاده در حمل پسماند شود و باید توجه داشت این مجازاتها، باهدف بازدارندگی از تخلفات و تضمین اجرای صحیح قانون مدیریت پسماند، در نظر گرفته شدهاند.
وی اضافه کرد: علاوه بر قانون مدیریت پسماند، قوانین و مقررات دیگری نیز وجود دارند که به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر مدیریت پسماندها تأثیر گذار هستند که از جمله این قوانین قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، قانون شهرداریها، و قانون تشکیلات و وظایف شوراهای اسلامی شهر و روستا است.
شهردار زرین شهر عنوان کرد: با توجه به اهمیت موضوع واحد اجرائیات حوزه معاونت اجرایی و خدمات شهری شهرداری زرین شهر ارائه اخطار و ابلاغ به انبارهای ضایعاتی سطح شهر را در دستور کار خود قرار دادند تا ضمن ساماندهی انبارهای ضایعات فعال در این شهر شاهد جلوگیری از تخلفات احتمالی شهری زیبا با مناظری زیبا و عاری از زباله داشته باشیم.
وی متذکر شد: براساس گزارشهای ارائه شد طی یکسال گذشته بیش از سه هزار و ۸۵۱ اخطاریه توسط واحد اجرائیات و سد معبر صادر شده، ۵۸ حکم دادستانی نیز جهت اجرای قانون در زمینه تخلفات ساختمانی اخذ شده است همچنین ۶۵ مورد نظارت بر ساخت و ساز غیر قانونی در اراضی کشاورزی با هماهنگی جهاد کشاورزی انجام گرفته است.
اسماعیلی احمدی با بیان اینکه همه ما موظف هستیم برای حفظ محیط زیست و ساختن آیندهای بهتر تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: مطمئنا با فرهنگسازی و برداشتن گامهای کوچک، میتوانیم به داشتن شهری پاکیزه، سالم و زیبا کمک کنیم و تحقق این مهم نیازمند مشارکت شهروندان است.